Sapmeesters

Het verhaal (de lange versie) 

Sapmeesters is opgericht in 2008 door twee ijverige studenten met een goed idee. Een bezorgservice voor verse sappen binnen Amsterdam! Iedere ochtend maakten wij onze verse sappen en leverden deze in een speciaal ontwikkelde verpakking gewoon door de brienvenbus bij onze klanten aan huis. Naast de krant ontvingen zij ook iedere dag een gezond sapje in de bus. Man man man, wat een werk was dat. Het was naast behoorlijk wat werk wel ontzettend leuk. En met name op onze gezonde sappen met groenten kregen we ontzettend veel goed reacties. Niemand deed dat namelijk nog in Nederland in 2008. Bij de Appie kon je zelfs alleen nog maar Goudappeltje Appelsientje krijgen. Dat was alles wat ze daar aan (verse) sappen hadden. Met een houdbaarheidsdatum van een jaar...

We gingen ons steeds meer verdiepen in die gezonde sappen. Sappen met spinazie, bleekselderij, andijvie en zelfs zuurkool. Die laatste doen we inmiddels alleen nog maar op verzoek. Zo'n zuurkoolsapje is toch best heftig en zit daarom ook standaard niet meer in 1 van onze pakketten. In 2009 bezorgden we inmiddels ook buiten de ring en maakten we liters gezond sap voor ouders die graag hun kinderen op een gemakkelijke manier groenten en fruit wilden laten "eten". 

In 2010 kwamen we voor het eerst met de term Sapkuur in aanraking na een bezoek aan de Verenigde Staten. Tjee, wat hadden ze daar toffe dingen. En wat stonden de schappen vol met bijzondere sappen. Dit moesten wij naar Nederland halen! We groeiden inmiddels uit ons jasje en betrokken een professionele keuken in hartje Amsterdam. Ijverig gingen we aan de slag met het ontwikkelen van onze eerste Sapkuur. Samen met een voedingsdeskundige en diëtist. We gingen testen. Vooral op onze vrienden en bekenden. En die hebben het niet altijd even makkelijk gehad die eerste fase. We zijn uiteindelijk in 2010 begonnen met 2 verschillende sapkuren die we in Amsterdam huis aan huis konden leveren. 

In 2011 hebben we onze producten verder verbeterd en introduceerden we ook een mildere variant sapvasten. Een kuur met soepen en tussendoortjes. En ook onze soepen vielen in goede aarde. Altijd vegetarisch en supergezond. Eigenlijk gewoon "Fucking lekker" aldus een van onze vaste klanten. Die soepen die gingen dus ook gewoon los in een pakket. Inmiddels konden we al in groot Amsterdam leveren en sinds 2012 hadden we landelijke dekking. Door de manier van productie en verzenden van onze sapkuren kon eindelijk heel Nederland van onze verse sappen genieten. Behalve daar op de waddeneilanden. Dat blijft toch een dingetje.

Tussen 2012 en 2016 waren we eigenlijk dag in dag uit ontzettend hard aan het knallen. Dit waren toch wel de hoogtijdagen van het sapvasten en overal schoten sapkuurbedrijven als paddenstoelen uit de grond. We hebben er heel veel zien komen en gaan, maar Sapmeesters is altijd gebleven. Gewoon omdat we lekker normaal zijn gebleven en altijd met ontzettend veel passie onze sappen zijn blijven maken.   

In al die jaren hebben we ook best een beetje lopen klooien. Van Thaise sappakketten waarbij je ook Oosterse verzorginsproducten kreeg (we douchen nog steeds met de resterende voorraad) tot extremere detoxvarianten met zuurkoolsap die mensen toch even net te heftig vonden. Aldoende leert men en we durven nu wel te zeggen dat we 3 uitgebalanceerde kuren kunnen aanbieden. Waarbij we uiteraard altijd rekening kunnen houden met de wensen van onze klanten. 

Eind 2018 bestonden we precies 10 jaar en was het tijd voor een volgende stap. Per januari 2019 zijn wij overgestapt op een compleet nieuwe huisstijl en zijn we met een frisse look en moed de volgende fase in gegaan. Maar 1 ding zal nooit veranderen. We zullen altijd met passie onze gezonde sappen blijven maken. 

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je ons altijd even contacten. Dat vinden we leuk. 

Sunny Schippers

Team Sapmeesters

 

Het verhaal (de korte versie) 

Sapmeesters is opgericht in 2008 en sindsdien hebben we ons helemaal de kolere zitten persen. Nu al meer dan 12 jaar lang. En we zijn nog lang niet klaar. 

 

© 2018 - 2023 SAPMEESTERS | sitemap | rss