Duurzaamheid

SAPMEESTERS GOES GREEN

We proberen bij Sapmeesters zo veel mogelijk aan het milieu te denken en mee te werken aan een duurzame toekomst. Zo bezorgen wij een groot deel van onze pakketten zelf met fiets. Ook wordt ons fruit en groente in houten kisten, zonder plastic geleverd. Zelf proberen we ook zo min mogelijk plastic verpakkingen te gebruiken. Zo hebben we in 2019 een groot deel van onze plastic verpakkingen voor oa shots, tussendoortjes en supplementen vervangen door kartonnen doosjes.

Onze bezorgpartner Instabox compenseert haar uitstoot en bezorgt fosielvrij en zoveel mogelijk electrisch op HVO100. Ze zijn ook al bijna helemaal CO2-vrij, verkleinen de afstanden door met meer distributiecentra te werken en geven de consument de mogelijkheid te kiezen voor bezorging in een pakkethuis

Omdat wij werken met verse sappen moeten we vanwege hygienische redenen helaas wel gebruik maken van plastic flessen. Echter zijn wij in 2019 overgestapt op flessen van 100% geresycled plastic. Daarnaast houden we de ontwikkelingen in de gaten, zodra er een hygienisch en verzendbaar alternatief voor plastic flessen komt stappen wij volledig over.

Vanaf 1 september 2022 bieden wij onze klanten ook de mogelijkheid de gebruikte plastic flessen, piepschuime koeldoos en kartonnen omdoos gratis aan ons retour te sturen voor de recycling. Je kunt je gebruikte pakket aanmelden via info@sapmeesters.nl en je ontvangt van ons een gratis retourlabel en instructies per mail. 

Heb je nog vragen of tips over de duurzaamheid van Sapmeesters, let us know! Wij staan altijd open voor goede ideeen om de duurzaamheid van Sapmeesters te verbeteren. 

 

© 2018 - 2023 SAPMEESTERS | sitemap | rss